Städföretag

Vad gör ett Städföretag och hur arbetar de Miljövänligt? 5 Punkter

Städning är en av de processer som inte många människor ägnar tillräcklig mycket uppmärksamhet åt, men som direkt kan påverka företagets resultat, livskvaliteten i hemmet och till och med människors hälsa.

Ett städföretag kan vara en stor hjälp i detta avseende, men vad gör egentligen ett städföretag? Vilka är uppgifterna eller hur arbetar städtjänsten? Här ska vi berätta vilka de 5 huvudsakliga uppgifterna är för denna typ ax expert som ägnar sig åt städning, underhåll och rengöring.

Vill du veta hur man hur man driver ett städföretag som entreprenör? Läs denna bloggen stefansentreprenad

Städföretag

1) Kontorsstädning

Numera finns det ett stort antal företag som ägnar sig åt att städa företagsutrymmen. Det innebär att deras fokus ligger på att städa kontor, styrelserum, trappstäd, flyttstäd till företag och företagsbyggnader.

Kontorsstädning omfattar allt från sophämtning till rengöring av glas, mattor, golv, toaletter osv. Uppgifter som att rengöra kaffekannor eller kaffestationer ingår också ofta, liksom att ställa om möbler i rummen vid behov.

2) Städning av bostäder

Städhjälp är ett annat område som ett städföretag kan ägna sig åt. I denna mening finner vi bostadsstädning som anställning av personal som ägnar sig åt att städa villa och hyreshus genom ett företag.

Den största fördelen med att anlita ett städföretag för städning av ditt hus eller din lägenhet är att du här anlitar det stöd och den kvalitet som ett företag kan ge dig. Om personalen som ägnar sig åt städningen inte ger det bästa resultatet du är nöjd med eller om du behöver mer underhåll kan du begära det av företaget så att det kan ge dig det bästa resultatet.

3) Industriell rengöring

Dedikerad främst för att uppmärksamma företag är industrirengöring vanligtvis mycket mer specialiserad för att uppfylla regler för säkerhet, kvalitet, hygien och avfallshantering. Dessutom måste man ta hänsyn till att industriell rengöring vanligtvis är mer komplex.

Därför kan det vara en bra idé att ha ett specialiserat städföretag, eftersom de kommer att ansvara för rengöringsrutinerna. De kommer också att ta hand om avfallshanteringen på ett effektivt sätt för att undvika föroreningsrisker, straffavgifter osv om du t.ex bedriver ett företag med kök.

4) Desinfektion

En annan uppgift som städföretag vanligtvis tar hand om är desinfektion av utrymmen. Många av dessa städföretag har den nödvändiga utrustningen för att desinficera olika utrymmen, vilket garanterar maximal desinfektion.

Under pandemin var denna typ av förfarande ett av de vanligaste, eftersom städföretagen fick ansvaret för att skapa mycket säkrare utrymmen. I dag kan ett städföretag dessutom desinficera alla typer av utrymmen, från en bil eller ett badrum till ett styrelserum.

5) Underhåll

Slutligen bör du veta att det finns städföretag som även erbjuder underhållstjänster. Det stämmer, det betyder att personalen inte bara har förmågan att rengöra ett utrymme, de kan också hjälpa dig med mindre underhållsuppgifter som att reparera läckor som kanske inte kräver VVS.

Så det är värt att ta hänsyn till att om du behöver underhåll utöver rengöring av ett utrymme kan du leta efter ett städföretag med denna tjänst. På så sätt har du tryggheten att veta att både städning och underhåll delegeras i goda experthänder.

Bra städföretag vi har erfarenhet av är IShine.

Läs gärna denna artikel från våran blogg.

För mer intressant läsning om företagande, service och tjänster, klicka dig in på: https://acci.se/

Läs om en ny städfirma i denna bloggen Mingranne

Upptäck en annan intressant blogg a-stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *